Blogs

Een overzicht van andere Vlaamse en Nederlandse bloggers die over hun leven en/of ervaringen in Griekenland berichten:

Reilen en zeilen in Griekenland: De blog van de Vlaming Bruno Tersago, notoir Griekenland-kenner en freelance-correspondent voor onder meer de VRT en de Wereldmorgen. Bruno woont sinds 2000 in Athene en blogt over het leven in Griekenland en de Griekse actualiteit.

Ander Griekenland: Vanuit haar achtergrond als journaliste en Griekenland-kenner blogt de Nederlandse Frederiek Lommen over de minder belichte aspecten van de Griekse hedendaagse maatachappij, met aandacht voor zowel de fraaie als de minder fraaie kanten van het leven in de Helleense Republiek.

Een Grieks eiland: Blog van Albert Blok en Anita Snippe, een Nederlands koppel dat sinds 2008 is gevestigd op Kythira (een eiland ten zuiden van de Peloponnesos) en daar ondertussen een guesthouse uitbaten. Regelmatig bloggen zij over hun leven in Griekenland.

Onderweg naar Ithaka: Voor Corry Brand uit Middelburg zijn de Griekse eilanden al decennialang een favoriete reisbestemming, en sinds 2005 zet de Nederlandse steevast uitvoerige reisverslagen over haar regelmatige bezoekjes aan Griekenland op haar blog.

Karidiès: Talentcoach en taaldocent Karen De Vries woont sinds jaar en dag in het vissersdorp Epidavros op de Peloponnesos, en berichtte jarenlang op haar Griekenland-blog over de Griekse natuur en cultuur.