Bedrijfsfeest met de grote B

Wat hebben de komiek Zissis Roumbos, de acteur Dimitris Makalias en de popgroep Onirama gemeen? Het zijn allemaal bekendheden in Griekenland.  Maar ook: ze tekenden alledrie present voor een exclusieve act tijdens het kerstfeest van mijn bedrijf afgelopen donderdag, georganiseerd in het sjieke Balux Prive. Had ik al gezegd dat OPAP zijn werknemers graag in de watten legt?

Goed, geen van de drie hebben de status van supersterren hier in Griekenland. Maar nationaal bekend zijn ze allemaal wel. Mijn vrouw volgde Zissis Roumbos al langer op sociale media, en zelfs ik kende de komiek via een TV-sketch die een aantal jaar geleden internationaal viraal ging op Youtube. De acteur Dimitris Makalias geniet ook bekendheid bij de modale Griek, maar eerder van het type “Ik heb die gast al zien spelen maar ken z’n naam niet”. De man speelde blijkbaar in een aantal Griekse feuilletons en heeft een schare volgers op de sociale media. Onirama is waarschijnlijk nog de grootste naam: een pop-rockband die de afgelopen 10 jaar een aantal hits in Griekenland scoorde.

De aanwezigheid van Zissis Roumbos en Dimitris Makalias op het kerstfeest was eigenlijk eerder een acte de présence dan een optreden. Ze kwamen de werknemers een beetje warm maken met een korte podiumact, die helaas grotendeels aan mij voorbijging vanwege de taal. Iets over het verwelkomen van nieuwe OPAP-werknemers aan de hand van bekende filmcitaten.

De daaropvolgende performance van Onirama was echter een heus optreden van meer dan een uur, exclusief voor de OPAP-werknemers. Naast een aantal van hun eigen – mij onbekende – Griekse hits, bracht de groep ook een aantal Engelse popcovers waaronder Let Me Entertain You en Can’t Stop the Feeling.

FB_IMG_1513714959368
Met Vasilis Kalidis

Het boeken van een bekende act voor de bedrijfsfeestjes is blijkbaar geen uitzondering voor OPAP. Tijdens het kerstfeest van vorig jaar strikte het bedrijf zelfs Anna Vissi (mij omschreven als “de Griekse Madonna”) voor een exclusief concert. Het blijft hoedanook lichtjes onwezenlijk. Zou de Belgische Nationale Loterij tijdens hun kerstfeestjes pakweg De Kreuners of Soulsister exclusief laten optreden voor haar werknemers? En het hoeft voor OPAP zelfs niet eens noodzakelijk om een bedrijfsfeestje te gaan: eerder dit jaar liet het bijvoorbeeld Vasilis Kalidis, een bekende kok die geregeld in Griekse TV-programma’s opduikt, naar de hoofdzetel komen om voor heel het bedrijf taco’s te maken. Ik denk niet dat Jeroen Meus al eens voor een heel Belgisch bedrijf mosselen beeft bereid. En dan heb ik het nog niet eens over de meet & greets die OPAP organiseert voor de atleten en sportteams waarvan het bedrijf sponsor is.

Terug naar het kerstfeest van afgelopen donderdag. Toen Onirama uiteindelijk van het podium stapte, was middernacht allang gepasseerd. Daarmee was de pret gelukkig niet afgelopen: een DJ nam het over met een gamma aan internationale pop- en danshits. En het zou uiteraard geen Grieks kerstfeest geweest zijn als hij er niet de nodige laikoklassikers had tussengegooid. Klassiekers die stuk voor stuk door alle Griekse collega’s gesmaakt werden en waarop iedereen volop meedanste – weliswaar onder invloed van de aanzienlijke hoeveelheid drank, aangeboden door de open bar.

 

Toen het feestje rond 4 uur ‘s ochtends erop zat, was een groot deel van de collega’s nog steeds aanwezig. Niettegenstaande de daaropvolgende vrijdag een normale werkdag was. Ik vermoed dat het niet de productiefste in de bedrijfsgeschiedenis geweest zal zijn.

 

 

Een gedachte over “Bedrijfsfeest met de grote B

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s